zaterdag 11 december | 20:30 uur

Mozaïek presenteert: Trio Vardan Hovanissian
Trio Vardan Hovanissian

  • Normaal: € 15,-

CORONATOEGANGSBEWIJS NODIG

Om dit programma fysiek te kunnen bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand wordt gehouden. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

OVER Trio Vardan

Armeens-Turks trio uit Lochem en Brussel op duduk, saz en tar. Het trio won vele awards en verkent niet alleen de verwantschap tussen Armenië en Turkije, maar ook de muzikale rijkdom die in deze woelige regio op de rand van Europa en Azië te vinden is in Georgië, Iran en Koerdistan. In de voetsporen van de Armeense troubadour Sayat Nova brengen ze liederen in het Armeens, Turks, Koerdisch en Georgisch en vloeit de melancholische klank van de Armeense duduk moeiteloos samen met het virtuoze snarenwerk op verschillende types langhalsluiten.

Vardan Hovanissian en Emre Gültekin staan symbool voor de verzoening tussen volkeren dankzij de weemoedige maar hoopvolle klanken van de Armeense duduk en de Turkse saz. Hun tweede album Karin, de Armeense naam van Erzurum, gelegen in het huidige Turkije, verwijst naar het oorspronkelijke, kosmopolitische Karin, een levendige ontmoetingsplaats van culturen langs de zijderoute. Daarbij putten ze zowel uit een schat aan traditionele liederen, maar ook nieuwe composities die hedendaagse thema’s, zoals het lot van vluchtelingen, niet uit de weg gaan.

Teksten worden gezongen in het Armeens, Turks, Koerdisch en Georgisch en de weemoedige klank van de Armeense duduk vloeit moeiteloos samen met het virtuoze snarenwerk op de tambur of de saz. Men speelt verschillende dans-stijlen, zoals de Hamchena Par, Tamzara en de Trapizoni Par.

Vardan Hovanissian (duduk) (Armenië – BE)
Emre Gültekin (saz, baglama, zang) (Turkije – BE)
Arcadi Boghossian (tar) (Armenië - NL)

https://muziekpublique.be/artists/vardan-hovanissian-emre-gultekin
https://www.facebook.com/vardanhovemregul
https://www.facebook.com/events/2124867457843895
https://www.facebook.com/refugeesforrefugees