zondag 24 november | 11:00 uur

Zin in zondag! 6+
Kinder Vlinders met Koos Meinderts

Nieuwe kinderreeks! Muzikant André Kerver ontvangt elke keer een andere kinderboekenschrijver.

  • Normaal: € 7,50
  • Kind <13: € 5,-
Bestellen

André Kerver, klarinettist en oprichter van Borboleta Music, gaat samen met een kinderboekenschrijver of een ander bekend iemand die houdt van kinderboeken,  ‘in gesprek’ met kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De schrijver of acteur vertelt en leest voor, André maakt muziek, samen met een gastmusicus.

Maar kinderen doen ook méé. De voorstelling wordt mét elkaar gemaakt. Vragen stellen en opmerkingen maken mag. Kinderen geven aan wat ze leuk en mooi vinden en de artiesten haken hierop aan. Want het werkelijk beleven van theater, muziek en lezen is het leukste wat er is! Doe mee met André en wie weet is dit het begin van je eigen carrière als muzikant, schrijver of podiumartiest.

24 november: Koos Meinderts
De nieuwe serie wordt op 24 november afgetrapt door de bekende schrijver Koos Meinderts die ruim vijftig (!) boeken op zijn naam heeft staan, waarvan een aanzienlijk aantal vertaald. De meeste van zijn boeken worden geïllustreerd door zijn vrouw Annette Fienieg. Koos schrijft ook voor theater, met name musicals voor kinderen en jeugd. André, Koos en gastmusicus Niels Bijl maken muziek en lezen voor.
Extra leuk op de 24e: met je theaterkaartje kun je na afloop gratis ranja (of koffie en thee) drinken bij de Kidsclub van Kunst & Koffie! Loop hiervoor langs bij de Langestraat 56, waar onze winkel en exporuimtes zijn. Dat is ongeveer 100 meter lopen vanaf de Walstraat.

16 februari: Ton Meijer
Tijdens de tweede editie van deze literaire kinderreeks komt acteur Ton Meijer langs. Ton speelt rond de 200 jeugdvoorstellingen per jaar, vaak gebaseerd op bekroonde kinderboeken. In het theater was zijn voorstelling Rintje op avontuur te zien, gebaseerd op het beroemde hondje uit de boeken van Sieb Posthuma.