vrijdag 27 maart | 20:30 uur

EGO XXL!
Anke Prevoo

Pianiste-zangeres-comédienne en advocate Anke Prevoo maakte een soloshow over het schokkende, alarmerende, soms ook lachwekkende ‘ego-extremisme’ in de wereld van nu.

  • Normaal: € 15,-
Bestellen

De geliefde waaraan je kapotgaat, de ex die jou overal de schuld van geeft, de gewetenloze politicus, gevaarlijk stiekeme collega’s, selfie-jongeren met opgeblazen ego’s, zijn dat allemaal narcisten? En waarom kunnen ze zo hun gang gaan? Gedurende de jaren waarin Anke Prevoo als advocate werkte, ontdekte zij steeds meer geheimen over deze toxische types, in de maatschappij maar ook in haar privéleven. Ze maakte er een studie van. In dit verhalende concert ‘Ego XXL’ geeft ze haar opmerkelijke, soms komische visie. Heel persoonlijk, vol losse gekte en intelligentie. Met een fenomenale zangstem, virtuoos pianospelend en vertellend, met sfeervolle filmbeelden. Over manipulatie, eigenwaarde, aanstellers, en echte slachtoffers (bijvoorbeeld Aretha Franklin), en waarom ouders een verplichte opvoedingscursus moeten krijgen.
Anke Prevoo is zelf verantwoordelijk voor alle teksten en muziek, geïnspireerd door zangeressen als Nina Simone, Lady Gaga, Nannerl Mozart en Clara Schumann. Ze werkt samen met een in narcisme gespecialiseerde coach; deze zal aanwezig zijn tijdens de show.

Over Anke Prevoo

Anke speelt piano vanaf haar derde jaar en vanaf haar zese jaar componeert ze haar eigen muziek. Zij volgde een klassieke piano- en zangopleiding en studeerde Rechten. Jarenlang werkte zij als advocate. In haar vrije tijd maakte zij deel uit van een muziektheatergroep, waarmee zij meerdere concoursen won. Anke ontmoette de Amerikaanse pianolegende Little Willie Littlefield, hij leerde haar jazz spelen en begeleidde haar naar een professionele muziekcarrière. Anke veroverde in hoog tempo een breed publiek met haar show The Boogie Lady. Ze heeft inmiddels op vrijwel alle Europese Jazzfestivals gespeeld en merkte dat zij zeer gewaardeerd werd om de combinatie van virtuoze zang en pianospel met humor en ‘infotainment’, over herkenbare psychologische thema’s. Met haar nieuw verworven eretitel: ‘de Therapianiste’, ontwikkelt Anke haar show nu volledig volgens dit concept, vanuit haar eigen ervaringen, om zoveel mogelijk anderen bewuster te maken en te steunen. Fantastische muziek gecombineerd met een lach en een stevige dosis hulpverlening.