zaterdag 11 maart | 20:30 uur

Het zal wel aan mij liggen & Nee, eigenlijk niet
Jasper Nieuwenhuis & Jeffrey Kleine Koerkamp

  • Normaal: € 15,-
  • Student: € 12,50

Deze avond is onderdeel van het streektaalprogramma.

Jeffrey Kleine Koerkamp (Deventer, 1995) begon in 2014 als speler, tekstschrijver en muzikant bij de Lettelse Revue. Dit heeft hem geënthousiasmeerd om verder te gaan als cabaretier. Hij speelde zichzelf vervolgens in de kijker als winnaar van ‘Salland’s got Talent’ en ‘De Christenhusz Theaterprijs’ en haalde de halve finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hierop besloot hij de theateropleiding ‘Artiest Drama’ in Zwolle te volgen en de vooropleiding ‘bachelor of cabaret’ aan het koningstheater in Den Bosch. Momenteel speelt hij try-outs van zijn voorstelling ‘Nee, eigenlijk niet’, is hij organisator van het Comedy Quartet en was hij onlangs te zien op TV Oost met een aantal van zijn nummers in het Nedersaksisch. 

Zijn show is een voorstelling met een zoektocht naar de verlangens van de mens. Maar lukt dit wel wanneer je chaotische brein continu in de weg staat? In de voorstelling ‘Nee, eigenlijk niet!’ neemt Jeffrey je mee in zijn leven waarin hij met grappige anekdotes en hilarische liedjes de mensen van begin tot eind weet te boeien.

Jasper Nieuwenhuis (Hardenberg, 1982) besloot na 12 jaar lesgeven als docent Engels en Drama zijn grappen niet alleen meer voor leerlingen te houden en het podium op te klimmen. Hij won vervolgens de gongshow award, was halve finalist bij ‘let’s make comedy’ en was als comedian te horen op Radio Veronica. Inmiddels reist hij stand en land af voor stand-up comedyshows, bedrijfsoptredens en met try-outs van zijn eigen voorstelling ‘het zal wel aan mij liggen’. Daarnaast organiseert hij met zijn bedrijf stand-up comedyshows, veelal in het oosten van het land, in onder andere Zwolle, Bathmen, Hardenberg, Dalfsen, Den Ham en Ommen. Zijn grappen zijn verhalen uit het leven gegrepen met een vleugje wijsheid uit het oosten. 

Zijn show ‘het zal wel aan mij liggen’ is een persoonlijk verhaal over de zoektocht naar de reden van zijn onbegrip. Het is een aanéénschakeling van reflectie, inzicht en ontwikkeling overladen met een flinke dosis humor.