woensdag 13 oktober | 20:00 uur

Uitgelezen verhalen
Mensje van Keulen

Deze voorgedragen verhalen cirkelen rond het thema ‘De loop der dingen’

  • Normaal: € 15,-

In de eerste editie in Enschede van Uitgelezen Verhalen is schrijfster Mensje van Keulen te gast; ze leest een verhaal voor en geeft een interview aan Lyanne Ederveen, student-journalist van Hogeschool Windesheim. De acteur Han Römer komt verhalen voordragen, en De acteur Han Römer komt verhalen voordragen, en naast hem Sam van Hulst, vierdejaars student-acteur aan de ArtEZ Toneelschool. Ter afwisseling klinkt muziek van Elsa Steixner, student-zangeres aan het ArtEZ Conservatorium.

De verhalen cirkelen rond het thema ‘De loop der dingen’: niet-levende objecten spelen een belangrijke rol in de vertellingen. Ze zijn geschreven door Maarten Biesheuvel, Vladimir Nabokov, Hanna Bervoets, Elsa Morante en uiteraard Mensje van Keulen.

Mensje van Keulen debuteerde in 1972 met de roman Bleekers Zomer dat tot de klassieken van de Nederlandse literatuur wordt gerekend. In datzelfde jaar haar eerste verhalenbundel Allemaal tranen - het genre waarin zij uitblinkt. In 2021 ontving zij de JMA Biesheuvelprijs voor haar jongste bundel Ik moet u echt iets zeggen.

Han Römer is acteur en regisseur. Hij speelde in een groot aantal tv-series, zoals Citroentje met suiker en Familie van der Ploeg. Hij maakt onderdeel uit van het gezelschap ‘De Ploeg’ waarmee de succesvolle productie Festen dit theaterseizoen hernomen wordt. Han woont sinds vorig jaar in Deventer en doet voor het eerst mee aan Uitgelezen Verhalen.

Presentatie: Pieter van Scherpenberg

Credits
Fotograaf Han: Iris Römer
Fotograaf Mensje: Annaleen Louwes

Livestream

Deze voorstelling is ook via livestream te bekijken. Klik hier om tickets te bestellen.