vrijdag 3 april | 21:00 uur

Twentse Kunst Alliantie

Weer een nieuwe voorstelling van het kunst- en theatercollectief!

  • Normaal: € 7,50
  • Student: € 6,-
Bestellen

TKA is een ontmoeting op het podium tussen de Beeldende Kunst, Theater en Muziek. Het podium dient gedurende bijeenkomsten en repetities een open plek te zijn. TKA zal daarom ook nooit een gesloten groep zijn: het behoudt zijn open karakter door kunstenaars te blijven uitnodigen om mee te doen en om samen te werken aan voorstellingen. Door de bewaking van deze openheid gunt TKA zichzelf steeds weer de mogelijkheid op nieuwe inbreng, en dat stimuleert op zijn beurt experiment.

In oktober maakte TKA met een Brexit-voorstelling deel uit van het Overijssels Film Festival!

De voorstelling op donderdag 27 februari is aan de Langestraat 56, met ook een kortlopende expositie van kostuums. Kijk hier voor meer informatie en kaarten


Op 6 maart in het Vestzaktheater

De voorstelling Palindroom
We geven elke dag acte de présence als onszelf - maar is dat echt wie wij zijn, of is het een schil, een masker? Wanneer zijn we waarachtig onszelf en wanneer spelen we? Je kunt een mens ook zien als een acteur, die elke keer een ander masker opzet en de rol van zichzelf steeds verder perfectioneert.
In deze voorstelling pogen we via associatie en analyse van onszelf en elkaar door te dringen tot de kern van ons ‘zijn’. Alleen, de buitenkant weerstaat dat keer op keer. Heen en weer, af en op, aan of uit: het kostuum blijft het kostuum en de mensen spelen of gedijen in deze huid. Die kern die blijkt ongrijpbaar, als een slang die zich in zijn eigen staart bijt, er is geen duidelijk begin en eind. Het ware zelf is misschien meer projectie dan werkelijkheid.

Palindroom is een immersieve ervaring waarin tekst, muziek en kunst samenkomen, theaterstuk meets installatie. Laat je meenemen in de maalstroom van onze psyche.


Alvast noteren: op 8 mei is er een speciale TKA-editie in het Concordia theater!