donderdag 19 mei | 20:30 uur

Mooiste Liedjes

OVER Mooiste Liedjes

Mooiste Liedjes is een avond waar vier singer-songwriters hun eigen liedjes laten horen.  Dit doen zij solo of in een kleine bezetting. Elke editie biedt een podium aan mensen die elk op een verschillend punt in hun ontwikkeling/carrière zijn, en brengt zo amateurs en (semi-) professionals bij elkaar.

Mooiste Liedjes is geen wedstrijd waarbij de deelnemers prijzen kunnen winnen. Als er al sprake is van winnaars zijn dat de luisteraars die kunnen genieten van liedjes zonder opsmuk. De artiesten mogen hun prijs – het applaus – na ieder liedje in ontvangst nemen.

Door de intieme setting komt de artiest zo dichtbij dat het publiek hem of haar bijna kan aanraken. Ieder woord wordt verstaan, iedere toon wordt gehoord. Verhalen worden verteld en emoties gedeeld. Het luisteren naar een liedje wordt daardoor veel meer dan luisteren alleen.

Bij Mooiste Liedjes staan de liedjes centraal. Zij vormen een brug tussen artiest en publiek en zorgen daardoor voor een unieke ervaring.Deze komende editie komen optreden:

Nelles
Je zit in de zalige zon te genieten met een ijskoud drankje in je hand. Geen wolkje aan de lucht en geen zorgen aan je hoofd. Dit is de sfeer die Nelles neerzet. De Jazz Pop band omarmt het ‘Nelles gevoel’ wat geïnspireerd is op de Deense levensstijl Hygge.

Lars Alkemade
Lars Alkemade is derdejaars singer-songwriter student aan de ArtEZ Popacademie. Qua songwriting gaat het bij Lars alle kanten op; van hardstyle toplines naar urban muziek tot echte singer-songwriter liedjes. Op 25 november zal hij een selectie van zijn mooiste liedjes laten horen. Een selectie van echte luistermuziek met verhalende teksten en melodische zanglijnen. Hij neemt je mee op een tocht door zijn gedachten, gebeurtenissen in zijn leven en fantasieën. 

Maris Mae
Maris Mae is een 22-jarige Nederlandse singer-songwriter uit het westen van Nederland. Als kind hield ze al van verhalen schrijven en ze is dit later gaan combineren met songwriting. Haar muziek is country en folky met een vleugje pop. Geïnspireerd door bijvoorbeeld Ilse DeLange en The Staves. Haar debuut single ‘Heart full of Dreams’ is in september 2021 uitgekomen en er komen nog meer nieuwe singles en haar debuut EP in het voorjaar van 2022 aan.

Livestream

De Mooiste Liedjes is ook via livestream te zien. Klik hier om de gratis livestream te bekijken.