donderdag 30 april | 20:30 uur

Mooiste Liedjes

Een unieke muzikale ervaring rond vier singer-songwriters.

Mooiste Liedjes is een avond waar vier singer-songwriters hun eigen liedjes laten horen.  Dit doen zij solo of in een kleine bezetting. Elke editie biedt een podium aan mensen die elk op een verschillend punt in hun ontwikkeling/carrière zijn, en brengt zo amateurs en (semi-) professionals bij elkaar. Met deze editie Ruud Fieten, Minka en No Wow.

Mooiste Liedjes is geen wedstrijd waarbij de deelnemers prijzen kunnen winnen. Als er al sprake is van winnaars zijn dat de luisteraars die kunnen genieten van liedjes zonder opsmuk. De artiesten mogen hun prijs - het applaus - na ieder liedje in ontvangst nemen.

Door de intieme setting komt de artiest zo dichtbij dat het publiek hem of haar bijna kan aanraken. Ieder woord wordt verstaan, iedere toon wordt gehoord. Verhalen worden verteld en emoties gedeeld. Het luisteren naar een liedje wordt daardoor veel meer dan luisteren alleen.

Bij Mooiste Liedjes staan de liedjes centraal. Zij vormen een brug tussen artiest en publiek en zorgen daardoor voor een unieke ervaring.

Ruud Fieten

Maakt filosofische folk. Doordachte, ambachtelijke liedjes vol cryptische charme. Al enkele jaren weet hij op honderden podia het publiek volledig voor zich te winnen. Met zijn indringende stem, inventieve gitaarspel en curieuze teksten heeft hij alles in zich om een cult-held te worden.

Minka

Kleurt haar nederpop met lompe synths, lieve zang en een gezonde dosis naïviteit. Een dansbare mix tussen De Jeugd Van Tegenwoordig en Merol. Zwevend op een elektrobeat neemt ze je mee van je grootste dagmerrie tot na de zomertijd.

No Wow

No Wow is een ruwe en "fuzzy" Indie-band met een beetje grunge en een elektronische esthetiek. Het Nederlands / Duitse trio, bestaande uit Stella Polaris (zang / gitaar) Niko Dolle (gitaar) en Thomas Mestriner (drums), werd begin 2017 opgericht in Enschede.

De band is een directe en ongefilterde reactie op hun dagelijkse worstelingen in hun leven als midden-twintigers. Hun liedjes worden gedreven door emotie en de extase van het moment. Muziek voor KEXP-liefhebbers en degenen die zijn opgegroeid toen MTV echte muziek speelde in plaats van realityshows uit te zenden.

In maart 2019 bracht de band hun eerste single uit genaamd SORRIES en van september tot november '19 neemt NO WOW deel aan POPRONDE NEDERLAND en tourt door het land.

Voor Mooiste Liedjes zullen er speciale uitgeklede versies van de nummers zijn die passen bij de gezellige en intieme sfeer van Vestzaktheater.