vrijdag 28 februari | 20:30 uur

Kleine wereld (try-out)
Fabian Franciscus

Herkenning alom voor iedereen die ooit coaching heeft gehad. Een avontuur bij de psycholoog, met een autistisch randje.

  • Normaal: € 12,50
Bestellen

Lekker gezellig toch, die sessies bij de psycholoog? Of ja, dat moet je natuurlijk wel ‘coaching’ noemen, want dat klinkt zo lekker sportief. En dan helpt het stiekem ook nog eens allemaal. Of althans, op bepaalde vlakken en op sommige dagen wat meer dan op de vermoeiende andere dagen.

Toch vond Fabian het vroeger ook wel fijn om lekker alleen in zijn eigen kleine autistische wereldje te zitten. Met fobieën enzo. Makkelijk ook wel; hij kende iedereen daar.
Maar: toch maar doorzetten. En daarin is Fabian zeker niet als enige. Want het is inmiddels über hip om in therapie te gaan. Voor wat voor reden dan ook. En niet geheel onterecht trouwens.

Fabian: "Voor hen die ook ooit ‘coaching’ hebben gehad zal de voorstelling vol zitten met herkenbare avonturen bij de psycholoog. De voorstelling gaat over mijn strijd om mijn eigen ‘kleine wereld’ zo nu en dan eens te verlaten. En: mocht je nog nooit een coach hebben gehad, dan hoef je je geen zorgen te maken. Ik weet voor iedereen wel een reden te vinden!

Regie Pieter Bouwman

Over Fabian Franciscus
Fabian Franciscus gaat zich vanaf nu als ambassadeur inzetten voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Fabian is cabaretier en acteur, en heeft MCDD, een stoornis binnen het autisme-spectrum. Hij gaat zich ervoor inzetten om misverstanden en vooroordelen over autisme bespreekbaar te maken.

Fabian treedt al een paar jaar succesvol op als cabaretier en is inmiddels ook een veelgevraagd artiest op congressen. En overal wordt hij met gelach ontvangen. Juist zijn autisme-spectrum stoornis, MCDD, maakt hem misschien wel zo hilarisch.

Het onderwerp autisme is nog lang niet altijd even open te bespreken, terwijl juist het in alle openheid bespreken tot meer begrip en acceptatie leidt. Daarnaast hoeft het hebben van autisme lang niet in alle gevallen als een grote beperking te worden ervaren.
Fabian deelt die mening: “De berichtgeving rondom ASS (autisme-spectrum stoornis) is vaak redelijk zwaar terwijl relativering, positiviteit en zeker humor mij juist veel meer acceptatie en sterkte geven. Die kant wil ik meer belichten. De NVA heeft ook uitgesproken
meer die kant op te willen, dus is wat dat betreft een goede partner.”

Op dit moment toert Fabian met VLAFEEST door het land en zijn de meeste voorstellingen uitverkocht. In het najaar volgt nog een korte reprisetournee en vanaf februari 2020 volgt een tournee met try outs van de nieuwe voorstelling Kleine Wereld.