donderdag 27 februari | 20:30 uur

Mooiste Liedjes

Een unieke muzikale ervaring rond singer-songwriters.

Mooiste Liedjes is een avond waar singer-songwriters hun eigen liedjes laten horen.  Dit doen zij solo of in een kleine bezetting. Elke editie biedt een podium aan mensen die elk op een verschillend punt in hun ontwikkeling/carrière zijn, en brengt zo amateurs en (semi-) professionals bij elkaar.

Mooiste Liedjes is geen wedstrijd waarbij de deelnemers prijzen kunnen winnen. Als er al sprake is van winnaars zijn dat de luisteraars die kunnen genieten van liedjes zonder opsmuk. De artiesten mogen hun prijs - het applaus - na ieder liedje in ontvangst nemen.

Door de intieme setting komt de artiest zo dichtbij dat het publiek hem of haar bijna kan aanraken. Ieder woord wordt verstaan, iedere toon wordt gehoord. Verhalen worden verteld en emoties gedeeld. Het luisteren naar een liedje wordt daardoor veel meer dan luisteren alleen.

Bij Mooiste Liedjes staan de liedjes centraal. Zij vormen een brug tussen artiest en publiek en zorgen daardoor voor een unieke ervaring.

Eerder te zien en horen bij Mooiste Liedjes waren onder meer Ruud Fieten (filosofische folk), Minka (Nederpop) en No Wow (Indie).

Deze 30 januari-editie zie en hoor je FRÉ (solo) en BONOMO!

Over FRÉ

FRÉ is de band rond frontvrouw Frederike Berendsen. FRÉ brengt een opwindende muzikale ervaring die je pakt en nooit meer loslaat. Tijdens deze editie van Mooiste Liedjes komt Frederike solo, en neemt ze naast haar eigen nummers haar verhalen mee.

FRÉ en Frederike zijn geïnspireerd door artiesten als Esperanza Spalding, Joni Mitchell and Björk. Ze hebben dezelfde open en nieuwsgierige blik op muziek en de wereld.

Over BONOMO

BONOMO is een New Yorkse band met het doel diverse muzikale tradities en luisteraars samen te brengen. Opgericht door singer-songwriter en naamgenoot Adam Bonomo, is de muziek van de band grenzeloos, draagt ons mee en stimuleert onze fantasie. Met sterke invloeden van folk, jazz, gospel en klassieke muziek is BONOMO een meltingpot van sommige van de meest grensverleggende muziekgenres aller tijden.

Opgegroeid in een familie van muzikanten, ontwikkelde Adam zijn liefde voor de jazz en de visionairs die deze muziekstijl al vroeg vorm gaven en ontwikkelden. In 2015 verhuisde de zanger, die ook piano, hammondorgel en andere toetseninstrumenten speelt, van Florida naar New York City. Sindsdien woont en werkt hij daar als bandleider, als sideman in verschillende ensembles en als solo-artiest.

De band heeft de "John Lennon Songwriting Competition" en de "CASC Songwriting Competition" gewonnen. BONOMO ontving de publieksprijs voor hun videoclip voor "Water" van regisseur en fotograaf Marian Sell. Ze stonden ook in de top 5 van de "Indie International Songwriting Competition", in de top 3 van de "New Song Music Competition" en haalden de derde plaats van het Nashville Film Festival.