zondag 13 juni | 11:00 uur

Zin in zondag! De Zeeroverskoningin (8+)
Katiuscia Principato en Lineke Visschedijk

  • Normaal: € 10,-
  • Kind <13: € 5,-

In een museum komt één bepaalde ruimte wel heel erg tot leven. Als je goed luistert, hoor je het geloei van de wind. Als je goed ruikt, ruik je de geur van de zilte zee. En als goed voelt, voel je het kraken van Grace’ schip onder je voeten.
Grace is geen meisje dat netjes doet wat van haar verwacht wordt, ze doet waar ze zo innig naar verlangt: varen en heersen over de zee.

Als Grace haar verlangens uitte, riep haar vader haar altijd snibbig toe: ‘Meisjes kunnen niet varen, de zee kent alleen scheepsjongens!’ Hij had nooit kunnen vermoeden dat juist deze Grace O’Malley, heldin van Ierland, als koningin der zeeën de geschiedenisboeken in zou gaan.

Over Katiuscia Principato en Lineke Visschedijk

Katiuscia en Lineke hebben elkaar op het conservatorium in Enschede leren kennen. Na de opleiding ging ieder haar eigen weg en toch kwamen ze elkaar steeds weer tegen. Katiuscia werd zangeres/theatermaker en Lineke regisseerde vooral en kwam als docent voor de klas te staan. Nadat Katiuscia Lineke een aantal keren gevraagd had de eindregie van haar muziektheatervoorstellingen voor jonge kinderen te doen, bleek de theatrale klik veel groter dan voorheen gedacht. Samen toerde ze met een jeugdtheatervoorstelling door Nederland en Duitsland. De wens samen theater te maken ontstond, wat uitmondde tot deze rebelse voorstelling…