donderdag 3 februari | 20:30 uur

Rabbits at work
Liedhuis Muziektheater

Een uitbundige en vermakelijke voorstelling, die op satirische wijze het opkomend cultuurnationalisme becommentarieerd.

  • Normaal: € 12,50

Een pianiste en een sopraan (het Duo) voeren een propaganda-concert uit ter meerdere eer en glorie van “De Grote Leider”. Er mag in zijn staat alleen nog maar muziek van vóór 1900 worden gespeeld. Alle muziek van na 1900 is verboden en overtreders wachten gruwelijke straffen en hoge boetes. Tijdens het concert ontvangt het Duo geheime composities van de rebellerende CCC (Central Composers Club). Aangestuurd door de CCC belandt het Duo in een riskante missie om de “De Grote Leider” ten val te brengen. Zal het lukken!!?? 

Sopraan Florien Hilgenkamp en pianiste Celia García-García schitteren in een muzikale komedie met liederen van Robert Schumann, jazzsongs van David Frishberg en speciaal voor deze voorstelling geschreven nieuwe liederen van de Amerikaans-Nederlands componiste Vanessa Lann. In de regie van Marc Krone wordt Rabbits at work een uitbundige en vermakelijke voorstelling, die op satirische wijze het opkomend cultuurnationalisme becommentarieerd. Rabbits at work is een verbinding van Lied en komedie, een voorstelling die speelt met het serieuze en doet lachen om het tragische.

Composities: Vanessa Lann, Robert Schumann, David Frishberg
Concept, scenario, sopraan: Florien Hilgenkamp
Piano: Celia García-García
Regie: Marc Krone
Scenario begeleiding: Jasper Verheugd
Kostuumontwerper: Romy van Eijk

Met dank aan: Gemeente Rotterdam, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Enschede, NORMA, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Abracadabra, Amsterdams Fonds voor de Kunst en K.F. Heinfonds.