vrijdag 19 maart | 19:00 uur

Vera Bon speelt Een Mens
Vera Bon

Theatraal concert over het verlangen naar een duidelijke identiteit in een onoverzichtelijke wereld.

Moe van het doen alsof, speelt muzikaal maker en performer Vera Bon in haar eerste solovoorstelling 'gewoon' een Mens. Op de EP huilen uit 2019 zong ze nog dat ze Jezus de Verlosser wilde zijn en het liefst iedereen zou redden, maar het is tijd om zichzelf te verlossen van deze zware last.

Maar kan dat eigenlijk wel? Als je verandert, ben je dan nog jezelf? Een Mens is een theatraal concert over het verlangen naar een duidelijke identiteit in een onoverzichtelijke wereld. Welke gewoontes en gedragingen geven ons houvast? In hoeverre zijn we afhankelijk van de rollen die we spelen en de maskers die we dragen? Kunnen we ze nog afzetten?

Ik speel een mens, ik praat met woorden
gestolen van een ander mens
we doen allemaal alsof we weten
waar ik het over heb
maar in het echt zweef ik boven de materie
het is allemaal nep
ik doe heel hard m'n best
te zijn wie ik niet ben

Vera Bon is muzikaal maker en performer, afgestudeerd (2018) aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Ze brengt haar Nederlandstalige, poëtische muziek en teksten het liefst zo dicht mogelijk bij het publiek en valt daarin op door een onbevangen manier van performen. Met de Burger Beurs en DCC aanmoedingsprijs op zak, bracht ze in 2019 haar debuut EP 'huilen' uit. Sinds 2017 speelt ze samen met haar eigenzinnige band en was ze, met haar liedjes recht uit het hart, te zien op tal van festivals, podia en theaters door heel Nederland. Vera: 'muziektheater is voor mij dé manier om de singersongwriter te verheffen tot ware performer'.