donderdag 29 april | 20:30 uur

Mooiste Liedjes

Een unieke muzikale ervaring rond vier singer-songwriters.

De komende Mooiste liedjes komen de deelnemers van het Songsmidse traject spelen Dit zijn in totaal 6 deelnemers, en daarom doen we de avond in 2 rondes, van 19:30  - 20:30 uur en van 21:00 tot 22:00 uur.

 

In deze ronde spelen:

 Anika van Driel

Anika is een jonge talentvolle singer-songwriter die vooral over de hoogte- en dieptepunten uit het dagelijks leven zingt. In haar optredens wisselt ze moeiteloos van heel ingetogen naar expressief. Ze begeleidt zichzelf op piano, maar is van plan met een band haar nummers te gaan spelen. Met jazzy melodieën en funky ritmes als inspiratiebron ligt er een mooie ambitie om in de toekomst solo en met band het podium te betreden en bij het grote publiek door te breken.


Silke Veld

Mijn naam is Silke Veld en ik schrijf poëtische Nederpop. Mijn passie voor muziek is ontstaan toen ik als 9-jarig meisje ben begonnen met zingen omdat ik niet kon voetballen (yes, I double-checked). Uiteindelijk wilde ik meer dan alleen zingen, dus ben ik gaan schrijven. Ik schrijf over alle dingen in m'n leven waar ik iets bij voel; over de wereld, liefde, verlangens, mijn kijk op de mens, en hun kijk op mij. Met behulp van mijn band kan ik dit alles uiteindelijk tot leven brengen.

Chris EgbersMooiste Liedjes is een avond waar vier singer-songwriters hun eigen liedjes laten horen.  Dit doen zij solo of in een kleine bezetting. Elke editie biedt een podium aan mensen die elk op een verschillend punt in hun ontwikkeling/carrière zijn, en brengt zo amateurs en (semi-) professionals bij elkaar.

Mooiste Liedjes is geen wedstrijd waarbij de deelnemers prijzen kunnen winnen. Als er al sprake is van winnaars zijn dat de luisteraars die kunnen genieten van liedjes zonder opsmuk. De artiesten mogen hun prijs – het applaus – na ieder liedje in ontvangst nemen.

Door de intieme setting komt de artiest zo dichtbij dat het publiek hem of haar bijna kan aanraken. Ieder woord wordt verstaan, iedere toon wordt gehoord. Verhalen worden verteld en emoties gedeeld. Het luisteren naar een liedje wordt daardoor veel meer dan luisteren alleen.

Bij Mooiste Liedjes staan de liedjes centraal. Zij vormen een brug tussen artiest en publiek en zorgen daardoor voor een unieke ervaring.