donderdag 29 oktober | 20:30 uur

Mooiste Liedjes

Een unieke muzikale ervaring rond vier singer-songwriters.

Bestellen

Mooiste Liedjes is een avond waar vier singer-songwriters hun eigen liedjes laten horen.  Dit doen zij solo of in een kleine bezetting. Elke editie biedt een podium aan mensen die elk op een verschillend punt in hun ontwikkeling/carrière zijn, en brengt zo amateurs en (semi-) professionals bij elkaar.

Mooiste Liedjes is geen wedstrijd waarbij de deelnemers prijzen kunnen winnen. Als er al sprake is van winnaars zijn dat de luisteraars die kunnen genieten van liedjes zonder opsmuk. De artiesten mogen hun prijs – het applaus – na ieder liedje in ontvangst nemen.

Door de intieme setting komt de artiest zo dichtbij dat het publiek hem of haar bijna kan aanraken. Ieder woord wordt verstaan, iedere toon wordt gehoord. Verhalen worden verteld en emoties gedeeld. Het luisteren naar een liedje wordt daardoor veel meer dan luisteren alleen.

Bij Mooiste Liedjes staan de liedjes centraal. Zij vormen een brug tussen artiest en publiek en zorgen daardoor voor een unieke ervaring.

Onze singer-songwriters op 24 september:

HSTR

HSTR is de nieuwe artiestennaam van Hester Kirkels (Lovers & Lions). Sla haar fotoboek met liedjes open en luister hoe ze de bitterzoete momenten vastlegt in Comforting Countrypop. De 23-jarige zangeres is geboren in Zimbabwe en opgegroeid in Enschede. Op haar aanstaande singles, (geschreven samen met songwriters uit New York en Nashville) zingt ze over ‘coming of age’ ervaringen die we allemaal herkennen van onze eigen verzameling van herinneringen.
Neem een kijkje door HSTR’s cameralens en laat je leiden door een landschap van melancholische luisterliedjes.

Lorrèn

Met haar elastische stem maakt Lorrèn een mix van jazz en pop met een volstrekt eigen geluid. Ze schopte het al tot NPO radio 2-talent, was te gast bij o.a. DWDD en RTL Late Night en haar laatste single 'Someone To Love' wordt gedraaid op NPO radio 1, 2 en 3FM. 


Chris Egbers

Chris Egbers maakt muziek zoals moeder natuur het bedoeld heeft: een stevige kern van organische drums en bas vormt het centrum voor een kosmos van sfeervolle keys en gitaren. Daar tussendoor zweeft zijn karakteristieke stemgeluid. Gedreven door oerkrachten maakt hij met zijn band indiepop-songs die een mix zijn tussen de sfeervolle sound van the War On Drugs en de jazzy vibe van de vroegere albums van Jason Mraz.