Muziek

Wereldmuziek : Fiesta del Ritmo

Silvio Schneider en José El Macareno» Reserveren

Silvio Schneider en El Macareno brengen  in "Fiesta del ritmo"  een ode aan het leven; een akoestisch gitaarfestival waarin Schneider en El Macareno zowel solo als samen te beluisteren zijn. De combinatie van deze twee gitaarvirtuozen is uniek en belooft een muzikaal hoogtepunt te worden.

El Macareno is geboren in Cordoba, Andalusië, en speelde 16 jaar lang met grote Spaanse flamenco-groepen. Hij woonde in Duitsland, en was wereldwijd op tournee als ambassadeur van de flamenco. Hij heeft in Duitsland onder meer in het Berlijnse Filharmonische en in andere grote zalen in Bonn en München opgetreden. Er wordt van hem gezegd dat zijn vingers over de gitaarnek halsbrekende toeren uithalen.

Silvio Schneider studeerde in Dresden en heeft een belangrijke naam in het Latijnse gebied gemaakt. Hij wordt beschouwd als een van de grote gitaristen van Duitsland, speelde ongeveer 1500 concerten over de hele wereld. Hij heeft ook een geweldige behendigheid, een briljante techniek, een goed gevoel en een grote veelzijdigheid als samba ritmes, jazz en pop, klassiek, flamenco en nog veel meer.

YouTube

 

 

Sunday 17-09-2017 om 15:00 uur - € 8,50